Amina Pardi krijgt nieuwe ambassadepand

Amina Pardi, ambassadeur van Suriname in Indonesië, zit momenteel zonder kantoor. Pardi weigerde haar intrek te nemen in het pand waarin haar voorgangers hun diplomatiek werk hebben gedaan. Ze eiste een nieuw pand, het liefst dichtbij haar ambtswoning, zodat ze niet ver hoefde te reizen. Dit meldt een bron aan Dagblad Suriname. De regering heeft het verzoek van de wederhelft van PL-leider Paul Somohardjo gehonoreerd. Onlangs is het besluit genomen een nieuw ambassadepand voor ambassadeur Pardi af te huren. Dit moet nog ingericht worden. Aangezien dit een poos zal duren, zit de diplomaat nu zonder huisvesting. Dagblad Suriname verneemt dat alle bezittingen uit het vorige pand opgeslagen zitten in dozen en containers. De krant verneemt ook dat minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken binnenkort afreist naar Indonesië. Het is nog onduidelijk hoe de ontvangst dan zal zijn, daar de ambassadepost nu zonder huisvesting zit.
Dagblad Suriname verneemt dat het nieuwe pand in een veel slechter buurt gevestigd is dan de plek waar het vorige kantoor stond. Er schijnt meer te doen te zijn geweest rond de nieuwe ambassadeur. Zo zou er tussen haar en Buza-topper Kamla Madho, de wederhelft van Buza-minister Lackin, een ernstig meningsverschil zijn geweest. Madho vertoefde onlangs in Indonesië in verband met de aankoop van machines voor een cassavefabriek die in Para zal worden opgezet. Het is niet duidelijk of Madho gereisd heeft op staatskosten. De ontmoeting tussen de twee toppers had vanwege de ruzie een wrange smaak.  Het is intussen bekend dat het cassavebedrijf door Madho beheerd zal worden.
Ondanks herhaalde pogingen lukte het de krant niet om Buza-minister Winston Lackin aan de lijn te krijgen.

error: Kopiëren mag niet!