Hoge beloning

Dat zou ik graag willen bieden voor degene die een oplossing brengt voor het zwerversprobleem. Als ik het zou mogen bepalen, dan zou ik het wel weten. Probleem is dat ik menselijk moet blijven en dat lukte mij tot voor kort heel goed maar nu is het anders. Je kunt je niet voorstellen wat voor een economische schade de zwervers aanrichten. Alle elektrakabels gewoon weggerukt uit een in aanbouw zijnde woning, schade ongeveer € 1.200. Dan wil ik echt geen zwerver meer op je weg tegenkomen.
Er zijn zo velen in de gemeenschap die steen en been klagen omtrent dit probleem maar wie brengt nu een oplossing? Gedwongen opsluiten is volgens mij de enige oplossing.
Je kunt je opstallen nog zo goed beveiligen, maar het zijn net ratten die altijd weer een mogelijkheid, een opening, vinden. Behalve de narigheid die wij ondervinden, is het voor de politie echt geen belangrijke zaak. Zij komen ook wel aanrijden en schrijven ze ook wel wat op, maar daar houdt het ook bij op. Als je nog de durf hebt om de politie te vragen wat ze eraan gaan doen, dan is het antwoord: als je een camera had geplaatst, dan hadden we iets kunnen doen. De politie heeft klaarblijkelijk dus geen enkele notie van opsporing. Ze doen vaak ook ongeïnteresseerd.  Een diefstal of wat dan ook moet ze op een presenteerblaadje aangeboden worden, anders gebeurt er echt niets. Bij een onderzoek welke ik zelf instelde, kwam ik er achter dat een negroïde man met rastahaar al twee dagen was gesignaleerd in de buurt. Hij liep met een houwer. Toeval wil dat we inderdaad kapsporen hebben gevonden en uit de sporen in het zand konden we zien dat het iemand was op blote voeten. Hieruit kun je al opmaken dat het een zwerver moest zijn. Waarom zou de politie daar nou aandacht aan besteden? Van een kale kip valt immers niets te plukken, dus laat maar gaan. We kunnen liever bekeuringen uitschrijven want een rood licht negeren, levert al snel een halve maand salaris op. Deze boete is hoger dan in Nederland. Ja, we gaan hard vooruit.
Iets dat ik verder niet kan begrijpen, is het geval van de diaspora. Zoveel gepraat en verder niets. De mensen schreeuwen hoog van de toren dat ze het serieus gaan aanpakken, maar als puntje bij paaltje komt is er helemaal niets uit de bus gekomen. Het is nu al duidelijk dat we een tekort aan arbeiders hebben, maar waarom zullen we kijken naar de diaspora. Dat is in feite kennis weer naar binnen halen;  maar willen we dat wel? Iedereen is al deskundig in het land, dus waarom nog meer deskundigen halen? Is het nou allemaal echt zo moeilijk? Regeringsleiders hebben jaren geleden hun eigen landgenoten opgeroepen om het land te verlaten. Het toeval wil dat Nederland een groot tekort had aan arbeiders dus het kwam weer heel goed uit voor Nederland. Op Schiphol werden de “vluchtelingen” uit Suriname al banen aangeboden. Bedrijven stonden de vluchten uit Suriname op te wachten om aan arbeiders te komen. Allemaal toeval, omdat velen niet willen praten. We zijn wel gewend te praten maar dat is vaak bedoeld om de aandacht van onszelf af te houden. Zo gaan we niet verder komen.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!