Vrijwilligers Suralco renoveren RGD-poli

De gemeenschappen van LaVigilantia, Smalkalden, Accaribo en Paranam maken vanaf gisteren gebruik van een gerenoveerde polikliniek van de Regionale Gezondheids Dienst (RGD) dankzij vrijwilligerswerk van Suralco employés. Gedurende de maand oktober, twee dagen in de week, vier weken lang, hebben bijkans 80 vrijwilligers iets meer dan 500 uren besteed aan reparatiewerkzaamheden aan deze RGD polikliniek. De opleveringsceremonie werd bijgewoond door Marcos Ramos, Alcoa’s President Latin America & Caribbean Global Primary Products, waaronder Suralco valt. Ook aanwezig waren het Suralco management team, afdelingshoofden , vrijwilligers en een vertegenwoordiging van het bestuur van de Stichting RGD.”Ik ben onder de indruk ,niet alleen van het werk dat verzet is door de Alcoa vrijwilligers in Suriname, maar meer nog om getuige te zijn van het enthousiasme door u gedemonstreerd tijdens 2012 Alcoa’s Month of Service” , aldus de topman van Alcoa.
Het gebouw is gewassen en opnieuw geverfd, de wachtruimte is gewassen, opnieuw geverfd en aangenamer gemaakt met 2 plafondventilatoren, het erf is opgevuld met zand en er is een geheel nieuwe schutting geplaatst. Additioneel is ook de afvoer gedempt en daardoor een betere parkeerplaats gecreeerd voor de bezoekers en de in- en uitrit van de ambulance. Gisteren, 31 oktober, vond de oplevering plaats en hebben de vrijwilligers samen met het personeel van de RGD polikliniek gasten rondgeleid om het verzette werk te bezichtigen. De RGD polikliniek, één van de vijf in het district Para, met een staf van elf personen, heeft een uitgebreid dienstverleningspakket, consultatiebureau voor zuigelingen en een hulpapotheek en levert een bijzondere bijdrage aan de gezondheidszorg in dit gebied. Het hoofd van deze kliniek, Drs. Sh. Habieb, bracht een dankwoord uit aan Suralco en de vrijwilligers en bekrachtigde de goede samenwerking ten gunste van de gemeenschappen.
Month of Service (MOS) is een jaarlijks in oktober terugkerend evenement van Alcoa en wordt wereldwijd gehouden in al haar vestigingen en vormt het hoogtepunt van het Alcoa’s Vrijwilligers programma. Het programma moet Alcoa employés ondersteunen in hun moeite en inzet om de kwaliteit van het leven in de gemeenschappen te verbeteren. Alcoa’s MOS is dit jaar voor de 7de keer gehouden. In totaal hebben meer dan 300 vrijwilligers in 25 activiteiten in de districten Para, Brokopondo, Marowijne en in Paramaribo een actieve bijdrage geleverd. De activiteiten waren uiteenlopend, van het verzorgen van een bewustwordingssessie over veiligheid en milieu in Brokopondo, het bouwen van een nieuw bushuis bij Tout Liu Faut middenweg tot het opnieuw vernissen van de sporthal van het SPI, helpen aanleggen van een volleybalveld te Fort Nieuw Amsterdam en het verrichten van reparatiewerkzaamheden aan de school te Abadukondre en de H. Waaldijkschool te Moengo.

error: Kopiëren mag niet!