Crash cart voor St. Vincentius Ziekenhuis

Kiwanis Club Tourtonne  overhandigt vandaag, woensdag 31 oktober, formeel  een crash cart aan de kinderafdeling van het St. Vincentius Ziekenhuis.
Een crash cart is een medische kar die alle benodigde apparaten en medicaties bevat, welke nodig zijn om in geval van levensnood spoedeisende hulp te kunnen bieden aan daarvoor in aanmerking komende patiënten.  In gevallen waarbij het hart of de longen van een patiënt gevaar lopen het te begeven of een patiënt in shock dreigt te geraken, wordt de crash cart met spoed gebracht naar het bed van de patiënt, waar er acute hulp wordt geboden om de organen weer op gang te brengen. Op deze manier kan een crash cart letterlijk vele levens redden.
Het bedrag welke met de realisatie van dit project gepaard gaat, en dat is ruim US$ 7,900,  is door Kiwanis Club Tourtonne in verband met hun dertigjarig bestaan op 14 juni 2012 beschikbaar gesteld. De serviceclub heeft zich voor deze keer specifiek erop gericht om de kinderafdeling van het St. Vincentius Ziekenhuis de helpende hand te bieden. Met deze donatie wil Kiwanis Club Tourtonne op haar eigen wijze een bijdrage leveren om te geraken tot een verbeterde gezondheidszorg voor met name het jonge kind in Suriname.
 

error: Kopiëren mag niet!