Preventieve aanpak drugstransport een noodzaak

Een preventieve aanpak is noodzakelijk wil men op effectieve wijze de handel en transport van drugs indammen. Dit zegt NS-assembleelid Harish Monorath aan Dagblad Suriname. Het transporteren van drugs in groenten ziet hij als een criminele activiteit, die als zodanig aangepakt moet worden.
‘Criminelen zoeken altijd naar methoden om hun waar te vervoeren of te verhandelen. Er zijn in de afgelopen periode verschillende trends waar te nemen. Men probeerde het met jongeren die bolletjes slikten, met bejaarden, nu zijn het groentehandelaren. Het is nooit met een studie in beeld gebracht wat de drijfveer is geweest voor bejaarden om dit te doen. Men zal het steeds blijven proberen. Het is zaak dat Suriname preventief te werk gaat’, zegt Monorath. ‘Daarvoor is het nodig dat men eerst een onderzoek doet naar het waarom van de handeling van de handelaren.’ De parlementariër gelooft niet dat de sector enige schade zal ondervinden van deze trend. ‘Groente-exporten vanuit Suriname zijn niet significant. Als dit andersom was, dan zou een negatief imago de sector wel treffen’, zegt het assembleelid.

error: Kopiëren mag niet!