Asabina ondersteunt protest jeugdigen Albina

Beu van de situatie hebben circa 300 leerlingen van VOJ Albina gisterochtend een spontane protestmars gehouden door het centrum van de hoofdstad van Marowijne. Sinds de opening heeft de school een tekort aan ongeveer zes leerkrachten. Hierdoor kunnen de leerlingen niet optimaal onderwijs volgen.
Parlementariër Ronny Asabina zegt dat hij de frustraties van de leerlingen begrijpt. Kennis is volgens hem de belangrijkste productiefactor. Hij vindt het terecht dat de kinderen opkomen voor hun rechten. Voor Asabina is transparantie en voorspelbaarheid van beleid zeer belangrijk. Hij zegt nog voor de vakantie van de voorzitter van de Task Force van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling vernomen te hebben dat er voldoende leerkrachten zijn. Naar zeggen van het lid heeft de voorzitter zich uitgesproken aan de hand van de betaalrol van Cebuma. Hij heeft kennelijk geen rekening mee gehouden dat een aantal leerkrachten niet meer voor de klassen staan, maar wel worden uitbetaald.
Asabina is de mening toegedaan dat er een duidelijke inventarisatie moet komen in het aantal leerkrachten en de vakken die zij verzorgen. Er is aangegeven dat er een goede start gemaakt is in het nieuwe schooljaar. Maar een balans opmakend, zegt de BEP-parlementariër dat in bepaalde gebieden er een totaal valse start is gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!