Onafhankelijkheidsviering in Nickerie

Dit jaar zal de herdenking van 37 jaar staatkundige onafhankelijkheid van Suriname in Nickerie op dezelfde wijze plaatsvinden als dat in Paramaribo is geweest met defilés en officiële ceremoniën. Geen enkele activiteit zal afgelast worden. Deze week reizen de ministers Lamure Latour van Defensie en Winston Lackin van Buitenlandse Zaken af naar het district om zich te oriënteren. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh heeft al een commissie in het leven geroepen die belast is met de organisatie. ‘Het wordt een historisch gebeurtenis in Suriname, dit vindt voor de eerste maal plaats’, zegt Joeloemsingh. ‘Er zal alles in het werk gesteld worden om het er het beste van te maken in Nickerie.’
De parade en het defilé, inclusief materieel, zullen plaatsvinden voor het commissariaat van Nickerie. De president zal samen met genodigden een receptie houden. Volgens Joeloemsingh is een locatie in voorbereiding voor de receptie. Behalve buitenlandse toeristen worden er ruim 2.000 tot 3.000 lokale bezoekers verwacht in Nickerie. Volgens de dc is er voldoende ruimte beschikbaar om deze personen op te vangen.
Qua veiligheid van de gasten wordt alles in het werk gesteld om die te garanderen. ‘Nickerie is 10 maal veiliger dan Paramaribo’, sprak de dc. Op 25 november 2012 vindt ook de onthulling van het borstbeeld van de decennialange VHP-voorzitter en parlementslid mr. Jagernath Lachmon plaats in het district. Hij overleed in oktober 2001 in Nederland.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!