SIV houdt persconferentie over internationaal Islamitisch congres

Hoofd Public Relations, Faried Pierkhan, geeft uitleg. Aan weerszijden zitten leden van het SIV-hoofdbestuur
De Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) organiseert een driedaagse Internationale Islamitische Convention op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 november 2012 in haar hoofdkwartier aan de Keizerstraat no. 88 te Paramaribo. Het thema van deze convention is “ My perception of Islam, Religion of Peace”. In verband hiermee organiseerde de SIV vanmorgen een persconferentie in het gebouw van de hoofdmoskee aan de Keizerstraat. Hoofd Public Relations van dit congres, Faried Pierkhan, gaf een uitleg over wat er in deze drie dagen zal gebeuren. Daarnaast ging hij ook in op vragen van journalisten.
De hoofdbedoeling van de conventie is in het algemeen om geloofsgenoten en geïnteresseerden in een Islamitische setting bij elkaar te brengen en in het bijzonder om de religie te plaatsen tegen de achtergrond van de hedendaagse internationale wereldproblematiek. Inleiders zullen actuele onderwerpen die op de internationale politieke agenda staan en die belicht worden in het internationale nieuws, vanuit een Islamitisch perspectief belichten. Er zal tijdens de conventies gelegenheid zijn om interactief te communiceren met de inleiders. Thema’s die aan de orde komen tijdens de conventie zijn o.a. de essentiele plichten binnen de Islam, de Islam en geweld, de Islam en de nationale politiek, de jihad-plicht, Islam, zelfmoordaanslagen en terrorisme, Islam en de VN, Islam en andere religiën, de opkomende Islamofobie in de westerse wereld en Islam en vrouwenrechten.
Aan deze convention nemen vertegenwoordigers deel van verengingen uit verschillende landen die zijn aangesloten bij de Ahmadiyya Anjuman Isha’at Islam, Lahore ( AAII Lahore), waaronder Pakistan, India, Nieuw Zeeland, Indonesië, Australië, Engeland, Nederland, Duitsland, USA, Canada, Trinidad en Guyana. Ook officiële instanties zullen bij de convention aanwezig zijn of actief daaraan participeren. Geïnteresseerden zijn ook van harte welkom om aan de convention te participeren.

error: Kopiëren mag niet!