Goudzoeker verongelukt nabij Tosokreek, éen zwaargewond

Bij een ongeval gistermiddag nabij Tosokreek in het distrikt Sipaliwini kwam 1 arbeider te overlijden, terwijl een ander zwaar gewond raakte. Gebleken is dat tijdens ontginningswerkzaamheden, plotseling het zand afkalfde en op de gouddelvers terecht kwam. Het tweetal raakte bedolven onder het zand, waarbij één hunner ter plaatse kwam te overlijden en de andere zwaar gewond door overige arbeiders in veiligheid werd gebracht. Per vliegtuig werd zowel het lijk van Marcel Kommie als de zwaargewonde Melvin Pinas overgebracht naar Paramaribo. Pinas werd ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis. Zijn situatie is stabiel te noemen. Het ontzielde lichaam van Kommie is na overleg met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden. De politie van Sipaliwini is belast met het onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!