Inter-Guyanese spelen 2012, een tweelanden toernooi

De Inter-Guyanese Spelen 2012 wordt dit jaar een tweelanden toernooi tussen Suriname en Guyana. Aanvankelijk zou dit toernooi, waarin Frans-Guyana ook was opgenomen, deze maand in Cayenne worden gehouden. Echter heeft ons oosterbuurland- mogelijk vanwege de regeringswisseling in Frankrijk- geen werk kunnen maken hiervan. Suriname en Guyana hebben daarom besloten om de studenten van deze twee landen elkaar toch op een aantal onderdelen te laten bekampen.
Tijdens de onlangs gehouden Cohsod-vergadering in Georgetown hebben de directeuren van sport van beide landen, Michael Watson en Neil Kumar, in aanwezigheid van beide ministers belast met sport, te weten Ismanto Adna en Frank Anthony, afspraken gemaakt en een protocol getekend om dit tweekamp te houden.  Het gaat hier om de onderdelen Volleybal, Wielrennen en Schaken die op zaterdag 3 november 2012 in Georgetown, Guyana, zullen worden gehouden, terwijl het onderdeel Basketbal op zaterdag 10 november 2012  in Paramaribo zal worden gehouden. Voor alle takken van sport geldt dat het voor jongens en meisjes onder de 19 jaar is bestemd. Als bijkomstigheid zal op zaterdag 10 november ook een tafeltennisontmoeting plaatsvinden tussen de twee landen voor  jongens en meisjes in de leeftijdsklasse van 12 – 14 jaar.
Momenteel wordt in samenwerking met de diverse bonden een traject afgewerkt om te komen tot een zo goed mogelijke representatie- gelet op de tijdspanne- van onze deelname aan deze spelen, die overigens voor deze gelegenheid de Inter Guyana Goodwill Games  2012  zullen worden genoemd.                                                                        Het ligt in de bedoeling om dit jaar nog de gesprekken over de originele Inter-Guyanese Spelen met alle drie landen op te starten. Overigens is het ministerie ook bezig om andere internationale schoolsportontmoetingen met andere landen in andere regio’s te bewerkstelligen.

error: Kopiëren mag niet!