Vermoedelijk dronken voetganger 62ste verkeersdode

De 23-jarige Pascal Mainsie is vrijdagavond dodelijk aangereden aan de Kwattaweg door een autobus die kwam vanuit de Tweede Rijweg en ging richting de  Derde Rijweg. De voetganger kwam vanuit tegenovergestelde richting. Inspecteur Humphrey Naarden van de voorlichtingendienst deelt de krant mee dat het slachtoffer waarschijnlijk onder invloed van alcoholische drank verkeerde. Hij liep nagenoeg midden op het wegdek en werd met het noodlottige gevolg aangereden.
Volgens Naarden moet de autobus met een vrij hoge snelheid over de weg hebben gereden. Dit alles heeft de politie van de aanwezige getuigen vernomen. De 51-jarige buschauffeur heeft ter hoogte van de Patnaweg krachtig afgeremd. Ondanks het feit dat hij krachtig afremde, is de voetganger toch onder de autobus terecht gekomen. Hij is daarbij een aantal meters meegesleurd. De voetganger gaf ter plekke de geest. De voetganger was gekleed in een blauwe T-shirt en een blauwe jeansbroek.
Met dit ongeval is de verkeersbarometer gestegen naar 62 en het aantal voetgangers met dodelijke afloop is voor dit jaar komen te staan op 12. Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd. Zijn lijk is in beslag genomen door de politie.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!