Rotary verbetert sanitatie basisscholen

Op de A.R. Einaarschool te Paranam heeft de overdracht van een nieuwe toilettengroep plaatsgevonden. Dit is het vijfde voltooide project van het totale sanitatieproject van Rotary Residence dat beoogt de toiletfaciliteiten op de basisscholen te verbeteren. Het Einaarschoolproject heeft ruim USD 44.000 gekost en kwam tot stand in samenwerking met Rotary Club Voorburg in een z.g. “matching grant”. Clubpresident Arleen van Lierop-Emanuels legde de achtergrond van dit sanitatieproject uit. “Ongeveer 4 jaar geleden heeft een groep fellows van de club deze schrijnende nood geïdentificeerd. De situatie is erg. Inmiddels zijn de sanitaire faciliteiten gerenoveerd van de Mariaschool, Ramadharschool, St.Jozefschool en de Benedictusschool.”
Mevrouw Kensenhuys, hoofd van de Einaarschool, bracht dank uit namens leerkrachten en scholieren, terwijl mevrouw Small het woord voerde namens de voorzitter van de Stichting EGBS Onderwijs. Voorzitter Arleen van Lierop-Emanuels kondigde aan dat fondsen nu reeds gereed staan voor de zesde school.

error: Kopiëren mag niet!