Nickerie weer getroffen door hevige rukwinden

Het rijstdistrict Nickerie is gistermiddag omstreeks 16.15 uur wederom verrast door regen gepaard gaande met hevige rukwinden. Dit heeft bijkans een kwartier geduurd en een spoor van vernielingen achtergelaten. Zo zijn van een aantal huizen de daken weggerukt. Bomen zijn ontworteld. Een crisisteam was gelijk op pad om de mensen in nood te helpen. Zij zijn alvast geholpen met dekzeilen. Naar Dagblad Suriname verneemt, hebben er zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het rijstdistrict had tot 19.00 uur geen elektriciteit. De Energiebedrijven Suriname (EBS) had handen vol werk.
Ongeveer 100 zeemijl zuidelijk van Barbados is er een lage druk-gebied. Dit kan zich ontwikkelen tot een storm binnen 48 uur. Aan de zuidflank van de lage druk bevindt zich een golf, waar Nickerie last van heeft ondervonden. Tot vandaag is er nog een dreiging, daarna zal het weer droog worden.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!