Vanier: “Heilige huisjes binnen openbaar vervoer intrappen”

De Bushoudersbond Suriname (BBS), onder leiding van Elio Vanier, vindt het uitstekend dat Kenneth Themen van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) en John Mahadewsingh van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) transportorganisaties in Suriname bij elkaar zullen brengen. Vanier is ervan overtuigd dat de transportsector verenigd sterker staat en de schouders kan zetten onder het vele werk dat moet worden verzet. “De wanorde onder de verschillende busroutes verdient aanpak. De Albina-bussen zijn een voorbeeld hiervan. Het mes moet in het openbaar vervoer”, zegt Vanier.
De BBS is bereid om een bijdrage te leveren aan de toekomstige bundeling van transportorganisaties, echter moet het geschieden op een eerlijke basis. “De ordening van de transportsector is veelomvattend. De heilige huisjes binnen het openbaar vervoer moeten worden ingetrapt. De Federatie voor Beter Openbaar Vervoer in Suriname (FBOV) uit de jaren ‘90 is teniet gegaan doordat mensen niet eerlijk genoeg waren”, aldus Vanier.
De BBS-voorzitter heeft ook graag dat de regering stopt met het uitbetalen van subsidiegelden aan bushouders. “Subsidie is een foute boel. Dat ding is corruptiegevoelig. Over de hele wereld wordt het openbaar vervoer afgestoten en daarnaast kan de regering met de subsidiegelden huizen bouwen voor de armen of schenken aan gehandicapten. Het beste is dat de regering een tarief vaststelt voor de bushouders. Dan ben je ervan af en dan heb je niet steeds ondernemers voor je deur.”

error: Kopiëren mag niet!