Colombia en Gran Kreek openen competitie in Saramacca Kampioen Jong Takdier Boys trekt zich terug

Afgelopen week heeft de Saramacca Sport Bond een algemene ledenvergadering belegd, waar ook de loting van de algemene- en bekercompetitie heeft plaats gevonden. De kampioen van vorig jaar Jong Takdier Boys heeft zich teruggetrokken. Dit was een beetje te verwachten, omdat een overgroot deel van de spelers van Coronie zijn. En nu de Coronie Sport Bond in de lift is, willen zij terugkeren. De competitie wordt nu dus afgewerkt met 9 ploegen.
Voor de ALV hadden Fortuna, Gran Kreek, Real Saramacca en Nisaan hun stukken nog niet in orde. ‘Ja het klopt dat wij na de ALV alles in orde hebben gemaakt. Het ging meer om het nakomen van onze financiële verplichtingen.  Nu is het om gewoon netjes te komen opdagen om onze eerste competitiewedstrijd te spelen’, zegt secretaris Steven Sabajo van Real Saramacca.
Volgens de loting van de algemene competitie is de wedstrijd tussen Colombia en Gran Kreek als openingswedstrijd uit de bus gekomen. Deze twee ploegen zullen op vrijdag 12 oktober de competitie van de Saramacca Sport Bond openen. Daarna zal Real Saramacca spelen tegen Bintang Baru. De twee andere wedstrijden zijn: Fortuna – Bersama en Inter Boskamp – Nisaan, de ploeg van Paigham is vrijgeloot.
Bij de beker competitie zullen wij een heel interessante wedstrijd zien tussen twee ploeg uit een dorp namelijk Real Saramacca tegen Gran Kreek. Bij de afgelopen transferperiode zijn de meeste oude cracks van Real Saramacca gegaan naar Gran Kreek; dit omdat Real Saramacca over de hele linie een jonge ploeg op de been heeft gebracht. De ander wedstrijden in de beker competitie zijn: Fortuna – Bintang Baru, Inter Boskamp – Piagham en Nisaan – Colombia. Bersama is al geplaatst voor de volgende ronde.

error: Kopiëren mag niet!