Boek Peter Sanches: Flying on trusted wings

Begonnen in 1952 als Vliegbedrijf Kappel-van Eyck kan Surinam Airways terugblikken op een rijke geschiedenis. Het duurde echter tot 1955 voordat de maatschappij werd herdoopt tot de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij in oprichting (i.o). Hoewel het vanaf de start duidelijk was dat de maatschappij een staatsbedrijf zou worden passeerden de statuten pas op 30 augustus 1962 de notaris.
Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) als staatsbedrijf werd opgericht. KIT Publishers kreeg van Surinam Airways de opdracht om een relatie/jubileumboek te maken ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan.
De publicatie schetst in hoofdlijnen de geschiedenis van de national carrier van de Republiek Suriname. Met meer dan 150 afbeeldingen waarvan veel voor de eerste keer worden gepubliceerd. De droom van een jonge Surinamer (Rudi Kappel) werd door eigen initiatief en hard werken werkelijkheid. Zijn visie, luchtvaart als bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname is nog steeds actueel. Surinam Airways… Flying on trusted wings laat u kennismaken met een dynamische Caraïbische luchtvaartmaatschappij.
Het boek is een must voor elke luchtvaart enthousiast en is verschenen in een luxe hardcover editie.

error: Kopiëren mag niet!