Viering Wereld Dierendag in Paramaribo Zoo

De Paramaribo Zoo zal ook dit jaar de viering van Wereld Dierendag organiseren op zondag 7 oktober. Vanaf 10.00 uur s’ morgens zijn er activiteiten in de dierentuin. Het thema dit jaar is “Broko A Keti, lespeki ala meti” (vertaling: “verbreek de ketenen, respecteer alle dieren”). Ook dit jaar is er een dierengezondheids contest. Het best verzorgde huisdier wordt verkozen tot winnaar. Deze dag is ook de dag waarop de uitslag van “dierenvriend van het jaar” wordt bekend gemaakt. Voor het publiek zijn er ook diverse informatie stands om het educatieve karakter compleet te maken.
In Nickerie wordt wereld dierendag tegelijk gevierd, vanaf 09.00 uur ‘s morgens. De locatie in Nickerie is het Brasaplein tegenover het Commissariaat Nickerie. De organisatie van de viering te Nickerie is in handen van Natuurbeheer.
Programma Paramaribo
08.00 uur Openingsceremonie
080.00-9.30 uur Registratie deelnemers dierengezondheidscontest
10.00 uur Toespraak voorzitter stichting Dierentuin Suriname
10.15 uur Toespraak minister Onderwijs en Volksontwikkeling (Het belang van natuur educatie)
10.25 uur Toespraak minister R.G.B. (Bescherming biodiversiteit)
10.40 uur Bekendmaking en huldiging dierenvriend 2012 door de Beschermvrouwe van de Paramaribo Zoo, mw. I. Bouterse-Waldring
10.50-11.25 uur Dierenshow
11.30 Toespraak Minister L.V.V. en bekendmaking winnaars dierengezondheidscontest en prijsuitreiking.
Afsluiting officiële gedeelte

error: Kopiëren mag niet!