Geen 14 maar 6 jaar voor beroving en verkrachting

Marvin Hiwat is gisteren tot zes jaar veroordeeld wegens beroving, welke gepaard ging met geweld en verkrachting. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing achtte de beroving welke de verdachte op 22 december 2011 gepleegd heeft in een zinkplatenfabriek wettig en overtuigend bewezen. Een Chinese winkelierster werd van SRD 90.000, US$ 1000 en Euro 500 beroofd. Twee mannen kwamen de zaak binnen. Een van de mannen deed alsof hij zinkplaten wou kopen. Toen de winkelierster de man de zinkplaten wees, werd zij van achter vastgegrepen en gesleurd naar haar slaapkamer. De rovers knevelden de winkelierster vast onder bedreiging van een mes. Alsof dit niet genoeg was, propten ze haar mond met een reep van een laken. De winkelierster kwam in ademnood. Onder bedreiging van een mes moest zij de criminelen aanwijzen waar zij al haar geld had verstopt. Na hun snode daad vluchtten de daders. Het gelukte de winkelierster zich te bevrijden. Zij zag dat de rovers met een witte Starlet waren weggereden. Ook een buurman van de winkelierster had de twee mannen zien uitstappen toen zij de zinkplatenfabriek binnenliepen. Kort daarna hoorde de buurman de Chinese winkelierster schreeuwen om hulp. Het voertuig waarmee de criminelen de daad hebben gepleegd, is van Hiwat. Hij had op zijn beurt aangegeven dat een Hindoestaanse man hem gevraagd had om een rit te rijden. Toen hij van de fabriek kwam, zei hij om snel weg te rijden. Indien hij zou weigeren, zou hij door hem worden vermoord. Naar zeggen van Hiwat ontving hij SRD 1100 voor zijn diensten.
Het tweede feit werd op 15 oktober 2011 gepleegd. Op die bewuste avond heeft Hiwat in ruil voor een pond cocaïne een minderjarig meisje seksueel misbruikt. De verdachte verklaarde op de eerdere zittingen dat hij geen contact meer had met de broer van het slachtoffer. Dit, vanwege het voornoemde geval van de coke. De rechter gaf aan dat in ruil voor de coke de verdachte een jongere zus van de vriend heeft verkracht. Het Openbaar Ministerie (OM) had een celstraf van 8 jaar om 6 jaar geëist. De magistraat achtte beide feiten wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde Hiwat tot een gevangenisstraf van 6 jaar met aftrek.
Saskia Bandhan             

error: Kopiëren mag niet!