Voordrachten rvc AZ nog steeds on hold

De regering is er nog niet in geslaagd om de knoop door te hakken in de voordrachten van de bond en het medisch collectief voor de raad van commissarissen bij het AZP. De benoeming van Roy Haverkamp (vakbond ) en Jerrel Pawiroredjo (medische staf) zijn nog steeds on hold. Inmiddels zijn de voordrachten  van de overige leden van de raad op 12 september goedgekeurd door de Raad van Ministers. Het gaat om A. Jagessar (president-commissaris), mr. W. Balraajsingh, drs. C. Rozenblad, S. Markiet en  A. Adelaar. Het is nog niet duidelijk of de regering de installatie van deze leden zal uitstellen totdat partijen zich gevonden hebben in het conflict rond de voordrachten van de bond en het medisch bestuur.
Maurits Blackson, waarnemend voorzitter van de bond bij AZP, zegt dat de bond niet zal meewerken aan ‘regelarij’ en vasthoudt aan de voordracht van Haverkamp. De bond heeft vicepresident Robert Ameerali op 12 september 2012 schriftelijk om opheldering gevraagd over hun aangehouden voordracht. We hebben op deze brief nog steeds geen antwoord gehad, zei |Blackson gisteren aan Dagblad Suriname. De vakbondsman zegt dat de bond zich niet onder pressie laat zetten door de regering en de vakcentrale CLO. “Ze moeten ons standpunt respecteren”, aldus Blackson .

error: Kopiëren mag niet!