Studentenvertegenwoordiger Saboerali: ‘Aantal afschrijvingen uiteindelijk op 90’

Khalid Saboerali, studentenvertegenwoordiger in het universiteitsbestuur, vindt het betreurenswaardig dat studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname die hun studielimiet hebben overschreden thans afgeschreven worden. ‘Geen enkele universiteit wil dat doen en ook niet de onze.’ Saboerali benadrukt dat het in deze gaat om studenten van het inschrijvingsjaar 2006 die een brief hebben gekregen. 600 studenten zijn van het inschrijvingsjaar 2006 en daarvoor. ‘Van deze 600 hebben 200 een brief ontvangen dat zij per 30 september 2012 zijn afgeschreven. 400 studenten hebben volgens de studentenvertegenwoordiger wel dispensatie onder bepaalde voorwaarden gehad.
In de tweede week van oktober zullen er gesprekken volgen met de studenten die een brief hebben ontvangen. Indien blijkt dat ze onterecht afgeschreven zijn, zal deze teruggedraaid worden. ‘Het aantal afschrijvingen zal uiteindelijk worden teruggebracht op ongeveer 90.’
Op basis van de wettelijke bepalingen moest er volgens Saboerali worden gehandeld. Hij zegt dat studielimieters die serieus gewerkt hebben om de achterstand in te halen zeker niet gedupeerd zullen worden. De maatregel is genomen om studenten die niets doen, niet nog een jaar op de universiteit te hebben. ‘Deze studenten verpesten het voor andere studenten.’
Assembleelid Melvin Bouva, voorzitter van de vaste commissie van Onderwijs, zegt dat hij de commissie gisteren met spoed bij elkaar heeft geroepen om over deze kwestie te praten. ‘Als parlement hebben wij ook een rol te vervullen binnen dit proces.’ Vandaag zal er in huishoudelijk verband gebogen worden over de kwestie studielimieters. Woensdag is er een commissievergadering, waarbij er een inventarisatie gepleegd zal worden over de problematiek. ‘We hebben dan een beeld wat veranderd en verbeterd moet worden. Volgens Bouva wil de commissie ook een gesprek met het Adek–bestuur. Hij vindt het jammer dat er zoveel ruis is rond de studielimieters. Bouva zegt nauw contact te hebben met de studentenvertegenwoordigers en het bestuur. Gisteren togen ook enkele studielimieters naar het parlement.
Volgens Bouva zullen er altijd studieliemieters zijn. ‘Maar de omvang van het aantal studielimieters op onze universiteit, ruim 1200 op een studentenpopulatie van 4000, geeft aan dat er een ernstig probleem is op onze universiteit. ‘Als 20% van je populatie faalt, dan heb je een ernstig probleem. Dan hebben niet de studenten een probleem, maar dan heeft het systeem een probleem.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!