Kwestie Pokie/Ajaiso bepaalde uitslag BEP-verkiezing

De kwestie Pokie/Ajaiso heeft de bestuurswisseling grotendeels in de hand gewerkt, zegt BEP-parlementariër Rudolf Zeeman aan Dagblad Suriname. Deze zaak heeft volgens het assembleelid het stemgedrag van de kiesmannen en -vrouwen ongetwijfeld beïnvloed. Oud-voorzitter Caprino Allendy had zich niet herkiesbaar gesteld. Het zijn volgens Zeeman met name de afgevaardigden van Sipaliwini en Brokopondo die hun keuze gemaakt hebben in het voordeel van Waterberg.  Deze districten vertegenwoordigen ook de meerderheid van de BEP-kernen. Zeeman kan zich voor de volle 100% terugvinden in de uitverkiezing van Waterberg. Hij hoopt dat de nieuwe partijvoorzitter allereerst begint met een ‘evaluatie van alles dat de partij aangaat’.

error: Kopiëren mag niet!