Patrick Kensenhuis: ‘President herhaalt wat hij heeft aangetroffen’

Volgens het NPS-assembleelid Patrick Kensenhuis werd de jaarrede van president Desi Bouterse overschaduwd door zaken die hij zou hebben aangetroffen bij zijn aantreden. ‘Het volk wil horen wanneer de beloofde zaken gerealiseerd worden.’ Volgens Kensenhuis moet aangegeven worden waarom de beloofde zaken nog steeds zijn uitgebleven, zonder een vingerwijzing te doen naar ministers of ambtenaren. ‘De jaarrede was een traditionele uiteenzetting van de voornemens voor het komend regeringsjaar, met daarbij helaas als rode draad het telkens achteruit kijken.’
Kensenhuis zegt dat het volk uitkijkt naar de oplossing van de problematiek van de huisvesting. ‘Het siert de president niet om in het hoogste college de schuld te schuiven op het ministerie van RGB voor het niet vlot verlopen van het volkswoningbouwproject. Bij de aanvang hiervan was beloofd dat er duizenden woningen per jaar gebouwd zouden worden.’ De NPS-politicus is van oordeel dat er voldoende onderzoek is geweest naar de haalbaarheid van de woningbouw, de beschikbaarheid van bouwterreinen en de titels op de gronden.
De NPS’er vindt de stelling dat het een chaos is bij de gronduitgifte, oud nieuws. ‘Een nieuwigheid zou zijn om te horen wat er allemaal gedaan is om de puinhoop op het ministerie op te ruimen. De president moet de daad bij het woord voegen en de uitgesproken beloftes waarmaken.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!