Kort gedingzaak unithouders Kersten verdaagd naar oktober

Advocaat Stanley Marica, die de vier unithouders van het winkelcentrum Kersten vertegenwoordigt in het kort geding dat is aangespannen tegen Siemah Construction, zegt aan Dagblad Suriname dat de rechter de zaak verdaagd heeft naar 4 oktober. De magistraat heeft de zaak gisteren in behandeling genomen. Op de volgende zitting is de tegenpartij aan de beurt. Marica heeft deze zaak dinsdag 25 september 2012 ingediend bij de rechter. De unithouders gingen over tot deze stap, omdat de eigenaar van het pand hen heeft aangezegd hun huurcontract per 1 januari 2013 niet te zullen verlengen.
‘De bedoeling van dit proces is om een economische rechtsonzekerheid weg te werken en om te zetten in een economische rechtszekerheid’, zei de raadsman. Het contract van de unithouders loopt tot en met 31 december en zal niet verlengd worden. Als gevolg hiervan zullen de huurders de units moeten ontruimen. Volgens Marica hebben de huurders heel wat investeringen gepleegd voor de komende kersttijd. ‘Als ondernemer verkeer je in een rechtsonzekerheidssituatie.’
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!