Aanmeersteigers Kroonenburg in erbarmelijke staat

Alle aanmeersteigers te Kroonenburg verkeren in een erbarmelijke staat. De steigers rusten op palen die zodanig zijn gezakt dat personen die gebruik maken van de steigers, ongelukken kunnen krijgen. De steigers hangen schots en scheef op het water, terwijl er ook planken ontbreken. Doordat de steigers van hout zijn, zijn ze snel gaan verrotten. De steigers zijn opgeleverd tijdens de vorige regering, maar moeten nu al vervangen worden. Bewoners van dit gebied vragen de overheid om de steigers snel te vervangen. ‘Het kan niet dat onze aanmeersteigers in zo een staat verkeren. Wij maken elke dag gebruik van de steigers om producten van en naar Kroonenburg te vervoeren. Het is gewoon levensgevaarlijk om zo door te gaan’, aldus de bezorgde rr-voorzitter Gopi Ramdutt in een interview aan Dagblad Suriname.
Tijdens een bezoek aan Kroonenburg werd het probleem voorgelegd aan parlementariër Sheilendra Girjasing, die beloofde het te zullen aankaarten in De Nationale Assemblee en samen met de districtscommissaris van Commewijne naar een oplossing te zoeken. ‘De aanmeersteigers zijn belangrijk voor de bevolking. Dit gebied is een landbouw- en visserijgebied en de mensen moeten elke dag gebruik maken van de steigers om hun producten af te leveren op Alkmaar en de rest van de gebieden. De in deze staat verkerende aanmeersteigers zorgen alleen voor stagnaties in het productieproces van de mensen hier. Dit gebied bestaat uit hard werkende mensen die trachten Kroonenburg verder te ontwikkelen.’
‘De aanmeersteigers hebben een grote onderhoudsbeurt nodig en ik zal de desbetreffende instanties ook vragen zo gauw als mogelijk wat aan de steigers te doen’, zegt Girjasing. De bewoners zijn bereid een handje te helpen om de steigers weer in goede staat te brengen.

error: Kopiëren mag niet!