Bushouders PLO ontvangen alvast drie maanden geld

De bushouders aangesloten bij de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) hadden gisteren, na drie maanden in ongewisse te hebben geleefd, reden tot glimlachen. De bushouders kunnen vanaf gisteren beschikken over hun subsidiegelden. Bij het PLO–kantoor aan de Van ‘t Hogerhuysstraat heerste er een drukte. De bushouders trotseerden de hete middagzon. Een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser even verderop leek hun ook niet te interesseren. ‘We hebben drie lange maanden moeten wachten op dit geld’, zeiden enkele bushouders aan Dagblad Suriname. ‘Het bedrag dat ik straks krijg, is zo weer uitgegeven’, zegt een PL–bushouder die naar zijn bus wijst die geparkeerd staat op het PLO-terrein. De bus moet dringend een spuitbeurt krijgen, anders gaan de passagiers er niet in willen zitten.
Voorzitter John Mahadewsingh van de PLO zegt aan Dagblad Suriname dat de overheid geld voor slechts drie maanden heeft overgemaakt. Het gaat bij deze om een bedrag van SRD 4.400.000 dat gestort is bij de Landbouwbank. Volgens de voorzitter heeft de overheid beloofd om het resterend bedrag na de begrotingsbehandeling over te maken. De bushouders krijgen bedragen tussen de SRD 2400 – SRD 6200. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) moet voor het hele jaar ongeveer SRD 19 miljoen aan subsidie betalen.
Voorzitter Mahadewsingh zegt dat de ontevredenheid groot is bij de bushouders. Ze hebben liever een tariefsverhoging. ‘Het huidig systeem zorgt voor een administratieve rompslomp en komt ook bij kijken dat de bushouders niet tijdig uitbetaald worden.
De bushouders hadden gedreigd dat het openbaar vervoer op 1 oktober niet gegarandeerd zou zijn als de betalingen niet zouden worden verricht. Mahadewsingh denkt dat de aangekondigde acties ertoe hebben bijgedragen dat een deel van de gelden is gestort.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!