Girjasing wil ook op Kroonenburg gezondheidscentrum

Na de poli op Johanna Margaritha te hebben bewerkstelligd, met medewerking van de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, en de Regionale Gezondheidsdienst, heeft de volksvertegenwoordiger van Commewijne, Sheilendra Girjasing, zijn zinnen gezet op plantage Kroonenburg. Kronenburg ligt aan de rechteroever van de Commewijnerivier. De plantages Rust en Werk, Johanna Margaritha, Frederikshoop, Kronenburg, Alliance en Bakki liggen allemaal in elkaars verlengde. Girjasing zegt in een gesprek met de krant dat ook op deze plantage een gezondheidscentrum een must is. ‘Het gaat nu de goede kant op met Johanna Margaritha. Ze hebben hun poli, die langzaam zal uitgroeien tot een gezondheidscentrum. Er zijn meer plantages en meer dorpen die nog dit soort diensten ontberen en helemaal afhankelijk zijn van Alkmaar. Daarom wil ik nu ook op Kronenburg een centrum hebben, van waar deze diensten geleverd zullen worden’, zegt Girjasing.
De parlementariër zegt dat hij volgende week al een bezoek zal brengen aan Kronenburg en met de rr- en dr-leden zal praten over het centrum. De diensten, die vanuit dit centrum uiteindelijk geleverd zullen worden, zullen niet alleen te maken hebben met een bezoek aan de arts. ‘Ik wil dat er onder andere ook een Jeugdtandverzorgingsdienst (JTV) daar komt, een consultatiebureau en een bureau dat een gezonde levensstijl promoot, zodat de gemeenschap ook gezonder kan leven’, aldus Girjasing. De volksvertegenwoordiger meldt ook dat de aanmeersteiger van en naar Kroonenburg in een deplorabele staat verkeert. Hoewel deze aanmeersteiger tijdens de vorige regeerperiode was vervangen, bevindt het zich momenteel in zodanige staat dat het vervoeren van landbouwproducten heel moeilijk gaat.
‘De aanmeersteiger is uit hout opgetrokken en moet zo gauw als mogelijk worden vervangen.’ Girjasing zegt dat hij wederom een beroep zal doen op de districtscommissaris van Commewijne om hem te ondersteunen in zijn voornemens. Kroonenburg is overigens een gebied waar er overwegend aan landbouw en visserij wordt gedaan. De plantage wordt bewoond door enkele honderden mensen.

error: Kopiëren mag niet!