District Para wordt voorzien van leidingwater

Ongeveer 60% van de Surinaamse gemeenschap beschikt niet over leidingwater. Dat zegt de districtscommissaris van Para, Jerry Miranda. In het district Para worden 10 locaties acuut voorzien van leidingwater.  Er worden op dit moment buizen aangelegd in het dorp Wit Santie en Berlijn. Dit alles staat onder leiding van de Dienst Watervoorziening in samenwerking met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij. Deze dorpen worden als eerst aangedaan, omdat het kinderrijke gebieden zijn. Het is de bedoeling dat de gebieden in delen worden voorzien. Volgens de dc wordt hiermee de belofte van de regering ingelost om elk gezin van schoon drinkwater te voorzien.
Haast elk gezin in het dorp Matta beschikt thans over stromend water. De voorzitter van de vrouwenorganisatie van Matta, Rosita Armaketo, geeft aan dat er via een bron water wordt gewonnen door een waterleidingsysteem en gepompt naar de huishoudens. Dit water is gekeurd door het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG). De vrouwenorganisatie zorgt voor het onderhoud van dit waterleidingsysteem. Per gezin wordt er maandelijks SRD 10 opgehaald voor ongelimiteerd watergebruik. Voor de huishoudens die niet over water beschikken, bestaat de mogelijkheid om water bij de gemeenschapskranen te tappen.
‘Op Cabenda Dorp komt er ook een installatie bij een waterbron. Deze installatie zal de aansluiting van elk huishouden voorzien van schoon water’, zegt dc

error: Kopiëren mag niet!