Dc Nerkust pakt vuilprobleem Zuid-West aan

De districtscommissaris van Paramaribo Zuid-West, Mike Nerkust, is begonnen het probleem van vuil in zijn gebied op te lossen. In gesprek met de krant zegt hij resoluut dat het vuilprobleem in Suriname tot het verleden moet behoren. ‘We hebben zeker een landelijk vuilprobleem en het ligt vooral aan het gedrag en de mentaliteit van de mensen. We moeten allemaal ophouden ons land te vervuilen, omdat je niet vooruit gaat in een vervuild milieu. Je leven weerspiegelt je omgeving en als je omgeving vuil is, dan kan je leven nooit mooi eruit zien’, aldus de wijze woorden van de dc. Samen met de ondervoorzitter van de districtsraad heeft hij enkele acties ondernomen op ressortniveau. Eén van de actiepunten is om ook de gemeenschap te betrekken bij het schoonhouden van het milieu. Zo worden vooral de probleemressorten zoals Weg naar Zee, Welgelegen, Tamenga, Flora, Latour, Pontbuiten en Livorno samen met de buurtbewoners opgeruimd. ‘Alles wat niet thuis hoort in je omgeving moet weg. En zorg ervoor dat je omgeving mooi schoon blijft.’
De dc constateert dat er nog steeds mensen zijn, vooral volwassenen, die koppig vuil blijven gooien op plaatsen waar er niet eens een half uur eerder is opgeruimd door de Technische Dienst. Nerkust meent dat de bevolking begin jaren ‘80 wel duidelijk op haar omgeving lette en niet zomaar vuil gooide.  ‘Kinderen leerden al in de vijfde klas van de lagere school van hun land te houden en hun omgeving schoon te houden, maar deze mentaliteit is aan het eind van de jaren ‘80 komen te vervallen’, vindt de dc. Hij roept een ieder op zijn/haar gedrag te veranderen, zodat Suriname schoon wordt.
Een ander actiepunt dat de dc heeft aangekondigd, is het starten van campagnes via de media. Zo krijgt het commissariaat binnenkort een media-unit waar informatieprogramma’s zullen worden gemaakt. De dc is er heilig van overtuigd dat hij zal slagen om Paramaribo Zuid-West helemaal schoon te krijgen.

error: Kopiëren mag niet!