Dc Joeloemsingh: ‘Nickerie is geen bacovewinkel’

‘Nickerie is geen bacovewinkel. Personen denken dat ze een evenement kunnen organiseren zonder de nodige vergunning ervoor te hebben. Zij dienen het te weten’, reageert districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh fel tegenover Dagblad Suriname. Het afgelopen weekend was het evenement ‘Yaad Kiya Dil part 3’ georganiseerd in het CCN-gebouw zonder dat daarvoor vergunning was aangevraagd bij de dc. Er zou ook alcohol worden verkocht. Toen dit de dc die avond ter ore kwam, heeft hij de verkoop daarvan meteen stopgezet. ‘Voor de verkoop van drank moet namelijk ook een vergunning aangevraagd worden.’
Het evenement op zich is niet stopgezet. ‘Ik heb gekeken naar de grotere groep van mensen die moeite heeft gemaakt om van de avond te komen genieten.’ Volgens de burgervader heeft hij gekeken naar het grotere belang, hoewel hij alle recht en de bevoegdheid had om het evenement stop te zetten. De dc is echter niet klaar met de organisatie. ‘Ze wilden belasting ontduiken. Ook al is de show gratis, je moet een vergunning ervoor hebben.’
De organisatie lag in handen van de ex-dc van Coronie, Harriette Ramdien. Dagblad Suriname maakte contact met haar, maar die verwees door naar Sheilendra Girjasing, zanger en één van de voorlieden van de zanggroep. Girjasing geeft de krant duidelijk te kennen dat de organisatie in handen lag van Ramdien. ‘Kennelijk heeft ze het over het hoofd gezien om een vergunning aan te vragen. Maar we zoeken er niets achter hoor.’ De zanggroep was zelf uitgenodigd om op te treden. ‘Wij waren zelf gast daar.’ Girjasing is verder van oordeel dat de dc correct heeft gehandeld. Nadat de burgervader had ingegrepen, is ervoor gekozen om drank gratis te verdelen onder de bezoekers.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!