Inverzekeringstelling vermoedelijke schutter verlengd

De 33-jarige worstverkoper R.E. is op 2 september 2012 voor zijn woning beschoten. Bij deze schietpartij waren drie mannen betrokken. Twee van de mannen hebben zich op dinsdag 4 september 2012 vrijwillig aangemeld bij de politie, maar de derde verdachte is ondergedoken. De sterke arm heeft naderhand één van de twee verachten na verhoor heengezonden, terwijl Anthony P. in verzekering werd gesteld. Advocaat Ansaar Guman staat Anthony juridisch bij. De verdachte werd gisteren op het parket voorgeleid. De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling van deze verdachte op rechtmatigheid getoetst. Volgens de raadsman is zijn cliënt niet de schutter. De werkelijke schutter heeft zich buiten het zicht van de politie gehouden. De verdediging beschikte niet over het dossier en kon daarop inhoudelijk niet ingaan.
De aanleiding van de schietpartij is waarschijnlijk geweest een eerdere ruzie die begonnen is in een discotheek. R.E. bevond zich daar met zijn vriendin C.M. Ter plaatse werd zij lastig gevallen door zijn schoolvriend Anthony. R.E. kwam ertussen en er ontstond toen een woordenwisseling. Deze liep uit op een vechtpartij. De beveiliging van de discotheek zette beide kemphanen buiten. Hierna verlieten beide partijen de plaats.
De volgende morgen vertrokken drie heren naar de woning van R.E. aan de Blauwdasstraat. Zij waren gewapend met een 9 mm vuistvuurwapen. Ze vroegen de moeder van R.E. of ze hun zoon konden spreken. Toen R.E. naar buiten kwam, werd hij meteen in het rechterbovenbeen geschoten. De kogel doorboorde zijn been en raakte daarna de 10-jarige stiefdochter van het slachtoffer. Zij liep een schampschot op.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!