Drie bromfietsers omgekomen in het ziekenhuis

Er zijn in 3 afzonderlijke gevallen bromfietsers overleden in het ziekenhuis afgelopen dagen. De eerste, de 40-jarige Anoepkoemar Chotoe, kwam te overlijden op donderdag 6 september. Hij was betrokken bij een aanrijding tussen twee bromfietsen op de Martin Luther Kingweg op 31 augustus. De tweede was de 40-jarige bromfietser Hemant Koemar, die op zondag overleed na een verkeersongeval aan de Esperanceweg eerder op de dag. Gistermorgen gaf nog een derde bromfietsers de geest in het ziekenhuis. De 26-jarige Revelieno Kartodikromo was op 27 augustus betrokken bij een aanrijding op de kruising van de Groot Blijdenshoopweg en de Indira Gandhiweg. Met deze gevallen komt het aantal verkeersdoden voor dit jaar op 54. Hiervan zijn 19 bromfietsers.
De 40-jarige bromfietser Chotoe Anoepkoemar is op donderdag 6 september na een aanrijding op vrijdag 31 augustus 2012, in het ziekenhuis overleden. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat Chotoe over de Martin Luther Kingweg reed komende vanuit de richting van Latour en gaande richting Paranam. Een andere bromfietser reed in tegenovergestelde richting. Op een bepaald moment verliet Chotoe door tot nog toe onbekende redenen zijn rijhelft en kwam op de weghelft van de andere terecht, met als gevolg de frontale botsing. Beide bestuurders zijn per ontboden ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Chotoe werd opgenomen op de afdeling Intensive Care en de andere bestuurder is na medische behandeling heengezonden. De schade aan de bromfietsen is aanzienlijk. De politie van Domburg is belast met deze zaak.
De 40-jarige bromfietser Hemand Koemar  is op zondag 9 september  overleden na een verkeersongeval op dezelfde dag. Koemar reed rond 12.00 uur met zijn bromfiets over de Esperanceweg, een zijstraat van de Nieuw Weergevondenweg. Hij kwam in botsing met een lijnbus. De autobus kwam vanuit de Welgedacht C-weg richting Nieuw Weergevondenweg. De bromfietser reed de tegenovergestelde richting op. Op een bepaald moment verliet de bromfietser zijn rijhelft en kwam terecht op de rijbaan van de autobus met het noodlottige gevolg. Volgens politievoorlichter Dropatie Ramkhelawan reed de bromfietser zigzag op de weg. Na de aanrijding was de bromfietser volgens de politie niet aanspreekbaar. Hij werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Omstreeks 15.15 uur kwam Koemar in het Academisch Ziekenhuis te overlijden. De politie is nog bezig met het onderzoek. Ramkhelawan weet niet of de bromfietser onder invloed van alcohol verkeerde. Koemar is de 17de bromfietser die dit jaar is komen te overlijden als gevolg van een verkeersongeval. Het aantal verkeersdoden is hiermee komen te staan op 52. Ramkhelawan zegt dat in deze de bromfietser voorlopig als de veroorzaker van het ongeval is aangemerkt. Wat zij aan de samenleving als boodschap wil doorgeven, is dat alle verkeersdeelnemers steeds alert moeten zijn. ‘Het is vakantieperiode en aan de samenleving wordt gevraagd om de verkeersregels goed in acht te nemen en voorzichtig te zijn op straat.’
De 26-jarige bromfietsbestuurder Revelieno Kartodikromo is gistermorgen in het ziekenhuis overleden. Kartodikromo was op 27 augustus 2012 betrokken bij een aanrijding op de kruising van de Groot Blijdenshoopweg en de Indira Gandhiweg. Gebleken is dat een truck-bestuurder die over de Indira Gandhiweg reed, bij het beschrijven van een linkse bocht geen voorrang heeft verleend aan het rechtdoorgaande verkeer. De bromfietser die een aanrijding wilde voorkomen, remde krachtig af, maar kwam hierbij te vallen. De 29-jarige truckbestuurder reed over de bromfiets en vervolgens over Kartodikromo. Met zware lichamelijke letsels werd het slachtoffer per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp, waar hij ter verpleging werd opgenomen in de ziekeninrichting. Ten gevolge van een gecompliceerde bekkenfractuur is hij gistermorgen in het ziekenhuis overleden. De verkeersunit van Wanica is belast met deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!