BO’s op het veld:

De bestuursambtenaren uit de verschillende districten en enkele leden van het Surinaamse Rode Kruis (SRK) nemen een pauze. Het SRK is dinsdag gestart met een training voor bestuursambtenaren. Het gaat om een training waarbij de deelnemers kennis en vaardigheden worden bijgebracht om preventief te werken. Zo kan schade bij calamiteiten worden voorkomen of beperkt. De ambtenaren leren hoe een kwetsbaarheidsonderzoek of een capaciteitsonderzoek wordt gepland, uitgevoerd en geëvalueerd. Dit onderzoek is een middel dat gebruikt kan worden in een grotere gemeenschap, maar ook in de eigen leefomgeving. De bestuursambtenaren hebben gisteren onder leiding van Humphrey Blinker, projectcoördinator, een bezoek gebracht aan Beekhuizen. De BO’s moesten de theorie die ze dinsdag hebben opgedaan, toetsen in de praktijk. Na intakegesprekken met buurtbewoners moesten ze aangegeven wat ze hebben geconstateerd in de gemeenschap en hoe het vervolg eruit moet zien (Tekst: Widjai Ganesh/DBSfoto: Anil Ramkumar)

error: Kopiëren mag niet!