Suriname koopt wederom advertentieruimte in buitenlands tijdschrift

In de tweede week van oktober zal er een serie artikelen in het gerenommeerd magazine Foreign Policy (FP) worden gewijd aan Suriname. De bedoeling van deze brede presentatie van Suriname is het zoveel mogelijk promoten van ons land naar de internationale investeringswereld toe. Er wordt gemikt op top Europese, Noord- en Latijns-Amerikaanse investeerders. De regering heeft betaald voor het laten verschijnen van de artikelen in FP. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt dat de beslissing voor het kopen van de pagina’s genomen is in de Raad van Ministers (RvM). ‘Het is een weloverwogen besluit geweest.’
‘We hebben dit gedaan, nadat wij ons hebben laten adviseren door deskundigen uit de financiële en de mediawereld’, zegt de bewindsman. De artikelen moeten een goed beeld geven van de positieve ontwikkeling die ons land doormaakt op economisch gebied en de goede vooruitzichten in potentiele sectoren als toerisme, mining enz. Het is niet de eerste keer dat de regering dit middel gebruikt om het land te promoten. Lackin zegt dat er al eerder artikelen zijn verschenen in Financial Advisory Magazine, The Miami Herald  en USA Today. ‘Dat heeft al enkele serieuze Canadese en Amerikaanse investeerders opgeleverd, die concreet zaken willen doen in de toerisme-, mining-, water- en energiesector’, zegt de bewindsman.
‘Met de Amerikanen zijn er in verband met de belangstelling voor investering in het toerisme gesprekken geweest met betrekking tot de uitbreiding van vliegmogelijkheden, open sky en andere ontwikkelingen op het gebied van de luchtvaart. Er worden nu al vergevorderde gesprekken gevoerd met een Canadese investeerder, die activiteiten wil ontplooien in het toerisme’, zegt de Buza-minister.
Het is de bedoeling om Suriname na FP ook te promoten in andere vooraanstaande bladen in de wereld. ‘De regering doet dat niet alleen’, zegt Lackin. ‘Dat gebeurt in partnerschap met het private bedrijfsleven. Samen met de private sector wordt gezocht naar de beste mogelijkheden om Suriname te promoten en na te gaan welke sectoren van het land het best gepresenteerd kunnen worden in deze internationale magazines.’

error: Kopiëren mag niet!