Projekta sluit anticorruptietraining voor afdelingshoofden af

Projekta verzorgde van 11 juli t/m 8 augustus een 10-daagse anticorruptie training aan 30 afdelingshoofden van 15 Ministeries. Deze training wordt formeel afgesloten op woensdag 29 augustus 2012, van 09.45.00 – 12.00u in de Lalla Rookh Conference Center. Bij de afsluiting ontvangen de deelnemers hun certificaten, en presenteren zij ook de eindprojecten van de training: een concept gedragscode voor de publieke sector, en een concept brochure over de Personeelswet. De training werd verzorgd in opdracht van het Ministerie van Justitie en Politie, en was onderdeel van het project ‘Support for Implementing the Policy Plan for Protection of Legal Rights and Safety – Legal Protection and Human Rights, and Anti-Corruption’, welke in 2009 is getekend tussen de regering en de United Nations Development Programme (UNDP) in Suriname. Binnen dit project zijn eerder afgerond trainingen voor mediawerkers (2010) en voor directeuren en onderdirecteuren van de Overheid (in juni 2012). De deelnemers geven leiding aan diverse cruciale afdelingen binnen de overheid, waaronder Interne Controle, Personeelszaken, Begrotingszaken, en Financiële Zaken. Tijdens de training, kregen zij kennis en vaardigheden mee voor het herkennen en analyseren van corruptierisico’s op hun specifieke vakgebieden, en voor het managen van deze risico’s. Als eindopdracht voor deze training, hebben de deelnemers zich gebogen over de mogelijke inhoud en structuur van een gedragscode voor de publieke sector en een brochure over de Personeelswet. Tijdens de afsluiting van de training, presenteren enkele deelnemers deze 2 documenten. De deelnemers mogen dan ook hun certificaten van aanwezigheid of certificaten van afronding in ontvangst nemen. De training wordt afgesloten op woensdag, 29 augustus, 2012 van 9.45 uur tot 12:00 uur in het Lalla Rookh gebouw aan de Lalla Rookh weg. U wordt van harte uitgenodigd om deze activiteit bij te wonen en daar verslag van te doen. Aangehecht is het programma van de activiteit.

error: Kopiëren mag niet!