Perceelhouder Danny’s Villa Park: ‘Ik kan geen geld lenen bij de bank’

Mevrouw S.D., moeder van twee kinderen, doet haar relaas tegenover Dagblad Suriname. Ze wil graag bouwen, maar kan dat niet, omdat er een hypotheek rust op het perceel dat ze heeft gekocht van de verkavelaar, Surinder Mungra. ‘De bank wil mij geen geld lenen, omdat er een hypotheek rust op de grond.’ Personen die een perceel hebben gekocht op Danny’s Villa Park hebben vaker aan de bel getrokken. Zo zijn er diverse petities aangeboden aan de voorzitter van het parlement. Echter zijn resultaten uitgebleven. ‘Wij hebben concreet nog niets gezien. De problemen van jaren geleden staan nog recht overeind.’ S.D heeft recent nog een schrijven gericht naar het kabinet van de president. Ze heeft nog geen reactie ontvangen. Meer dan 5 jaren geleden kocht zij vol blijdschap een terrein op het verkavelingsproject voor een bedrag van Euro 10.000.
Reeds twee jaar verblijft S.D. in een huurwoning waarvoor zij maandelijks Euro 250 moet betalen. ‘Het is zwaar om in een huurwoning te wonen. Daarom wil ik mijn eigen huis bouwen.’ Het is elke eind van de maand een heen en weer geloop om aan valuta te komen. ‘Dat kan toch niet. Overal zie je dat je in Euro moet betalen, vooral wanneer het gaat om het huren van huizen. We verdienen geen Euro hier.’
De gebelgde mevrouw wil graag de Euro 10.000 terugkrijgen van de verkavelaar, die reeds geruime tijd in de gevangenis zit vanwege vermoedelijk aanranding van een jongedame. ‘Hij heeft mij gezegd dat hij het geld niet heeft. Ik kon ergens anders een perceel kopen met het geld.’ De huishoudens op het project zijn nog steeds niet aangesloten op het waterleidingnet. De kwestie van Danny’s Villa Park is maanden terug breedvoerig aan de orde geweest. De bewoners die in rep en roer waren, vreesden hun percelen te verliezen. Zo zijn de percelen vaker op de veiling gebracht. Maar Mungra wist dit altijd te stuiten door een bedrag van de leensom te betalen. De zoon van Mungra die de gemachtigde is, was niet bereikbaar voor commentaar.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: