Olympiadeselecties vertrokken naar Istanbul

Op zaterdag vetrokken de heren- en damesselecties van de Surinaamse Schaakbond naar Istanbul, Turkije. Aldaar zullen deze selecties deelnemen van 27 augustus tot 10 september aan de Schaak Olympiade, het grootste schaakevenement dat om de 2 jaar wordt gehouden en waaraan vrijwel alle landen in de wereld meedoen. Het heeft de Surinaamse Schaakbond erg veel moeite gekost om deze selecties weg te krijgen, mede door het feit dat het nu hoog seizoen is en er geen plaatsen beschikbaar waren tegen de normale tarieven. Lange tijd was het nog onzeker of de Schaakbond een volledig team zou kunnen wegsturen. Dankzij de ondersteuning van het bedrijfsleven, het SOC, het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en een eigen bijdrage van de spelers, is het de Surinaamse Schaakbond toch nog gelukt om een volledig team weg te sturen.
Maandag 27 augustus vertrekt de voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Carlos dos Ramos, samen met Roger Matoewi om zich te voegen bij de selecties. Ondertussen zijn de selecties vermoeid na een lange doorreis veilig in Istanbul aangekomen. De schakers zijn echter nog erg gemotiveerd om de naam van Suriname hoog te houden in Istanbul.

error: Kopiëren mag niet!