Vrouw voelde zich bedreigd door leden Faya Blo

Leden van de speciale eenheid Faya Blo zouden een bestuurder die autopech had op straat, heel onheus hebben behandeld. Daarbij is de bestuurder bedreigd door een agent, terwijl de militair zijn wapen op de vrouwelijke meerijder richtte. De vrouw heeft hierna aangifte gedaan op het bureau Geyersvlijt. Het was rond 17.00 uur vrijdagmiddag toen de bestuurder op de hoek van de Gompertstraat en Jan Steenstraat autopech kreeg. De bestuurder was bezig zijn voertuig naar de kant te duwen, toen de grijs gelakte personenauto van Faya Blo stopte.
Twee politieagenten en een militair, allen zwaar gewapend, zeiden iets aan de bestuurder. Na een kort gesprek liep de conversatie uit de hand. De agenten zouden de man ernstig hebben bedreigd. Toen de vrouw de agenten aansprak omtrent hun ontoelaatbaar gedrag, zou de militair zijn wapen op de vrouw hebben gericht. Geschrokken hield de mevrouw verder haar mond. De mannen van Faya Blo reden hierna weg.
Toen de 47-jarige vrouw voor aangifte de politiepost te Geyersvlijt aandeed, werd ze verwezen naar de militaire politie (MP), terwijl de man een aanklacht moet indienen bij de afdeling OPZ (Onderzoek Personeelszaken) van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!