Coalitie kon geen quorum opbrengen voor DNA-vergadering

De voor gisteren geplande openbare DNA-vergadering vond geen voortgang. Op de agenda stond de behandeling van het wetsontwerp Toezicht Geldtransactiekantoren 2012. De coalitie kon geen quorum opbrengen om een aanvang te maken met de vergadering. Rond half drie maakte DNA-voorzitter Jenny Simons bekend dat er niet vergaderd kon worden. Ook de huishoudelijke vergadering ging niet door vanwege een gebrek aan quorum. Wanneer deze vergadering wordt voortgezet, is nog niet duidelijk. Deze vrijdagse vergadering was bijeengeroepen om dit wetsontwerp grotendeels af te ronden en volgende week aan te nemen. Normaliter vergadert DNA op de dinsdag en donderdag in het openbaar. Op 1 september gaat DNA op reces en daarom maakte men haast om deze wet af te ronden.
Het Nieuw Front verleende zoals altijd haar medewerking niet om de vergadering te kunnen aanvangen. De oppositie is van mening dat de coalitie zelf quorum moet kunnen opbrengen. Zij zullen dan gewoon aanschuiven. Tussen het Nieuw Front en de coalitie is er een dispuut over het hebben van quorum. De oppositie vindt dat mensen in de zaal aanwezig moeten zijn als zij de presentielijst hebben getekend. De coalitie stelt dat gewerkt wordt met de getekende lijst en niet met aanwezigen in de zaal. De lijfelijke aanwezigheid is pas relevant wanneer er gestemd moet worden. Carl Breeveld van de DOE heeft een andere mening hierover. Hij vindt dat alle parlementariërs, zowel coalitie als oppositie, voor quorum moeten zorgen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!