Handschoen bij loterijtrekkingen voor gelijke ballenkans

Het dragen van handschoenen door degenen die de betreffende ballen aanraken, is een vereiste bij loterijtrekkingen. De handschoenen moeten voorkomen dat er vingerafdrukken komen op de ballen die getrokken moeten worden. M. Klimsop, betrokken bij een bekend loterijkantoor, zegt aan Dagblad Suriname dat alle ballen voor iedere trekking worden schoongeveegd en gewogen. Dit is een vaste regel die bij de trekkingsprocedure hoort. Alle ballen moeten immers dezelfde kans hebben om getrokken te worden. Een vingerafdruk op een bal kan ervoor zorgen dat deze zwaarder gaat wegen. Dat komt vanwege de bacteriën die zitten aan een blote hand. Het gevolg is dat de zwaardere ballen minder snel naar boven komen, dan de lichtere zonder afdruk. Hierdoor krijgen dus niet alle ballen dezelfde kans gekozen te worden bij de trekking, die blind moet geschieden. Op deze wijze wordt getracht de beïnvloeding van de trekking tot het uiterste te minimaliseren.

error: Kopiëren mag niet!