Twee jaar cel voor uithalen ‘geintje’

Kantonrechter Robert Praag heeft de 30-jarige Ernesto Gesius tot twee jaar veroordeeld. Volgens verklaring van de verdachte heeft hij slechts een grapje uitgehaald.  Bij de bushalte zag hij een vrouw die sprekend op zijn buurvrouw leek. Gesius liep naar haar toe en rukte, naar zijn verklaring, bij wijze van grap haar tas van haar weg en ging ermee van door. Dit gebeurde aan de Dr. Sophie Redmondstraat. De verdachte werd aan de Saramaccastraat aangehouden.
Op de afgelopen zitting had Gesius spijt betuigd en vroeg hij de rechter om hem een kans te geven. De openbare aanklager, Claudia Bruining, had een straf van 2 jaar met aftrek geëist tegen de verdachte. Advocaat Sonny Chotkan pleitte voor vrijspraak. Hij betoogde dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde. De verdediging concludeerde dat vrijspraak op zijn plaats was, omdat de verdachte slechts een grapje had uitgehaald. Bovendien gaf de raadsman aan dat Gesius niet de intentie had om de vrouw te beroven.
De rechter ging voorbij aan het verweer van de raadsman en vonniste Gesius conform de eis, tot twee jaar met aftrek.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!