Politieman schiet fietsdief neer bij achtervolging

Een fiets- en kledingdief is zondagochtend neergeschoten door een politieambtenaar en kwam daarbij om het leven. De vrouw van de politieambtenaar werd wakker van een gestommel buiten hun woning. Zij keek naar buiten en zag dat een man met de fiets van haar man ervandoor ging. De politieambtenaar ging de dief achterna met zijn auto. De achtervolging begon in de Helenastraat tot in de Limesgracht. In de Limesgracht loste de politieambtenaar waarschuwingsschoten af om de dief tot staan te brengen. Toen de dief geen gehoor daaraan gaf, schoot de politieambtenaar gericht. De dief sprong nog over een schutting naar een pand, maar kwam daar te overlijden.
Naderhand bleek dat de dief niet alleen de fiets had gestolen, maar ook een aantal kledingstukken, dat thuis bij de politieman aan een waslijn te drogen hing. De kledingstukken zijn in een tas bij de fiets aangetroffen. Het lijk van de dief is hangende het onderzoek in beslag genomen. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld. De zaak is in onderzoek bij de recherche van het bureau Nieuwe-Haven.

error: Kopiëren mag niet!