VSH Foods en Guguplex winnaars energie-innovatiewedstrijd regio

De 8 winnaars uit het Caribisch gebied van de energie-innovatiewedstrijd, welke georganiseerd werd door IDEAS, zijn gisteren in Suriname bekendgemaakt. Twee projecten uit Suriname behoren ook tot de 8 winnaars. Het gaat bij deze om projecten van VSH Foods en Guguplex Technologies. VSH Foods schreef een project om gebruikte vegetarische olie te verzamelen en deze te recyclen tot biodiesel. Guguplex had het in haar project over het versnellen van het gebruik van zonne-energie landelijk. Deze projecten krijgen een bedrag tot US$ 200.000 elk om in uitvoering te gaan. Daarbij zal ook technische en zakelijke ondersteuning gegeven worden aan de houders van het project. Het doel van deze wedstrijd is om vernieuwde oplossingen van energieproblemen met lokale of regionale voordelen aan te dragen, werkgelegenheid te creëren en uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

UKAID (een afdeling van International Development DFID), GVEP International, Zuid Korea en de Inter-American Development Bank (IDB) zijn gestart met deze wedstrijd ter ontwikkeling van vernieuwde ideeën om energie-efficiëntie te verbeteren en de toegang tot uitbreiding van hernieuwbare energie in het Caribisch gebied te bevorderen. Er waren 189 inzendingen uit de regio gekomen. Naast Suriname zijn projecten uit Jamaica (3x),  Haïti (2x) en Belize (1x) gekozen. Allemaal komen in aanmerking voor de maximale US$ 200.000 en daarbij horende ondersteuning.

error: Kopiëren mag niet!