Alleen de rechter kan Pokie en Ajaiso ‘redden’

Alleen de rechter kan de teruggeroepen BEP’ers, Diana Pokie en Waldi Ajaiso, nu ‘redden’. DNA-voorzitter Jenny Simons heeft een datum geprikt om de vervangers van Pokie en Ajaiso toe te laten tot het college. Dat gebeurt op donderdag 23 augustus. Romeo Albitrouw en Heintje Sampie, beiden leden van de Abop, hadden na de succesvolle terugroeping van Pokie en Ajaiso binnen enkele dagen al bewilligd om DNA-leden te worden. Deze twee Abop-leden volgden Pokie en Ajaiso in respectievelijk Brokopondo en Sipaliwini op de verkiezingslijsten van de A-Combinatie.
DNA-voorzitter Simons wilde liever eerst dat de rechter uitspraak had gedaan in de zaak aangespannen door Pokie en Ajaiso tegen het Centraal Hoofdstembureau. Want stel dat de twee teruggeroepen leden gelijk krijgen, terwijl de andere twee al toegelaten zijn, dan heb je een groot probleem. Toch hoopt Simons dat de rechter voor 23 augustus uitspraak doet in deze zaak, zodat er geen chaos ontstaat.
Waar Pokie vooral en ook Ajaiso hoopten dat A-Combinatie-leider Ronnie Brunswijk aan hun kant stond en het resultaat van de rechtszaak zou afwachten, alvorens Sampie en Albitrouw te laten bewilligen, hebben ze zich lelijk vergist. Juist Brunswijk oefende druk uit op DNA om zijn twee partijgenoten zo snel mogelijk toe te laten.

error: Kopiëren mag niet!