Security guard vrijgesproken in diefstalzaak

“Ik ben onschuldig meneer de rechter”, zei de van diefstal verdachte security guard Earl aan rechter Albert Ramnewash. De magistraat heeft Earl vanwege ontbrekend bewijs vrijgesproken van de gehele tenlastelegging. In deze zaak had de officier van justitie 3 jaar cel geëist. In de periode van 23 tot 25 juli 2011 zou Earl sieraden en geld hebben buitgemaakt uit een woning waar hij de wacht hield. Volgens de benadeelde was alles in orde op 23 juli. Maar toen hij zich op 25 juli naar de woning begaf, merkte hij op dat er ingebroken was. De controleur had zaken nagetrokken en het bleek dat Earl in die periode daar de wacht had. Echter was hij nergens te vinden. Tijdens de aanhouding bij de politie verklaarde Earl dat hij de dienst had geruild met ene P.  Deze verscheen niet en uiteindelijk plaatste de controleur guard S. op die post.
De raadsvrouw van de verdachte had op de afgelopen zitting voor vrijspraak gepleit. Zij gaf aan dat de verdachte geen wacht had op de locatie. Hij was vrij. Dit werd echter niet nagetrokken uit het werkschema. De verdachte heeft het feit steevast ontkend. De diefstal werd door een schoonmaakster ontdekt. Op grond van ontbrekend bewijs heeft de rechter het voordeel van de twijfel aan de zijde van de verdachte gelegd. Earl verliet de rechtszaal met een opgelucht gevoel.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!