Rechter geeft 6 maanden meer aan rover

“Ik wenste dat de man nog in leven was. Dan zou hij op de zitting aannemelijk kunnen maken of ik hem daadwerkelijk had geslagen”, zei Jurgen Adel in zijn laatste woord. Adel gaat wegens beroving op de openbare weg voor 2 jaar de bak in. Hem wordt ten laste gelegd dat hij op 11 februari 2012 op de openbare weg een man van zijn mobiele telefoon heeft beroofd. Naast de beroving van zijn mobiel, heeft de verdachte hem nog enkele slagen toegebracht. De benadeelde deed aangifte hierover. Hij heeft de politie aangegeven hoe de rover gekleed was. De politie ging op onderzoek uit en het gelukte haar om Adel in de kraag te vatten. Tijdens de aanhouding heeft de verdachte het feit bekend. Echter ontkent hij de benadeelde geslagen te hebben.
De veroordeelde verklaarde dat hij geld had geleend aan het slachtoffer. Omdat deze zijn geld niet wilde terugbetalen, heeft Adel in ruil daarvan zijn mobiel afgepakt. Volgens de officier van justitie, Shanta Mahadew, heeft de verdachte dit laatste niet aannemelijk kunnen maken. Het is niet gelukt om de benadeelde op de zitting te horen, omdat hij inmiddels is komen te overlijden. De vervolgingsambtenaar achtte het feit wettig en overtuigend bewezen en eiste een celstraf van anderhalf jaar.
Rechter Albert Ramnewash achtte het feit zeer ernstig. Hij gaf aan dat omstanders de laffe daad van de verdachte hebben zien gebeuren. Ook hebben zij gezien hoe deze verdachte met het veel oudere slachtoffer is omgegaan. Anders dan de officier zei de magistraat dat de verdachte reeds eerder veroordeeld is. De magistraat ging daarom hoger dan de eis van het Openbaar Miniserie en legde Adel een gevangenisstraf op van 2 jaar met aftrek.

error: Kopiëren mag niet!