Sergio Emanuelson: "Ik had al een gevoel dat mijn nummer zou winnen"

“Ja, inderdaad ik ben het geworden. Nummer één van Suripop XVII”, is de eerste reactie van Sergio F.G. Emanuelson tegenover Dagblad Suriname zaterdagochtend. De componist kreeg tijdens de show reeds het gevoel dat zijn nummer zou winnen. Zijn nummer bleek favoriet te zijn van het publiek. “Het gevoel dat mijn nummer zou winnen, heb ik gehad van het publiek.” Maar toch bleef Emanuelson vol spanning uitkijken naar het resultaat van de jury. De Suripop-winnaar is geboren te Paramaribo, maar opgevoed te Wageningen en momenteel woonachtig te Para. Hij is het oudste kind uit een gezin van drie. Sergio Emanuelson is gelukkig getrouwd met Monique Meursing en samen hebben zij een pleegkind. “Het is mij gelukt, mede dankzij mijn vrouw. Ik ben winnaar van Suripop XVII. Het is altijd al een droom van mij geweest om mee te doen aan Suripop. In de vorige editie kwam ik als derde uit de bus. Dus toen dacht ik, ‘als ik voor het eerst heb meegedaan en op de derde plaats eindig, dan wil ik het graag nog een keer proberen’. En ja, ik ben het geworden, mede dankzij mijn vrouw.” Sergio heeft in de Elim Koor van de Volle Evangelie Gemeente Bribi gezongen. Hij was finalist van I-Write 2010, een compositie voor scriptschrijvers.
Volgens Emanuelson zegt zijn tekst, waarvoor hij ook een prijsje kreeg, alles. De boodschap is heel duidelijk. “In het leven zijn er ups en downs, maar niets moet je in de weg komen om gelukkig te leven. Als twee mensen bij elkaar passen, dan gaan deze twee bij elkaar blijven. Soms komen er minder leuke momenten in deze relatie. Die kunnen je rare en nare gedachten en gevoelens geven. Zoals er een tijdje veel zelfmoordgevallen waren, vandaar het stukje ‘takru prakserie tan fara gwe’. Maar twee mensen hebben elkaar gevonden, het klikt tussen beiden en ze zijn gelukkig.”
Met het behalen van dit resultaat, is de wens van de componist in vervulling gegaan. Dus geeft hij anderen de kans om de trofee ook te kunnen winnen, bij de eerstvolgende Suripop. “Ik heb mijn doel al bereikt. Misschien moet ik het record van Harold van Ggessel verbreken door meermalen mee te doen en nog een prijsje te winnen, maar ik moet nog nadenken daarover. Ik geef anderen ook graag een kans om voor die trofee te gaan.”
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!