Projekta informeert DNA-leden over bureaucratie en corruptie

De voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, heeft het nodig geacht om o.a. DNA-leden nader  te informeren over enkele zaken aangaande de corruptie in zijn algemeenheid en corruptiegevoelige functies en processen. Het parlement bekleedt immers ook een toezichthoudende functie.  Voorts is het nodig dat DNA inzicht verkrijgt in het nationale en internationale wetgevingskader. In het kader van het project aangaande mensenrechten en anti-corruptie verzorgt Stichting Projekta trainingen voor leidinggevenden van verschillende ministeries. Dit wordt uitgevoerd door het ministerie van Justitie en Politie in samenwerking met UNDP Suriname.
Vandaag wordt er een sessie voor DNA-leden gehouden. Zij zullen nader kennis kunnen maken met de dagelijkse werking van vergunningen, werving  en selectie, ramingen, keuringen, bestelbonnen en meer administratieve zaken die zich dagelijks bij de overheid voordoen.
Het tegengaan van corruptie vereist een brede aanpak, waar wetgeving, hoewel noodzakelijk, slechts een onderdeel van vormt. Er zal worden ingegaan op bestaande wetgeving alsook op belangrijke internationale verdragen al dan geratificeerd door Suriname. Het ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname zullen ingaan op de huidige initiatieven van de overheid tegen corruptie. Vervolgens zal Projekta een aanzet tot een Nationale Corruptiepreventiestrategie presenteren.

error: Kopiëren mag niet!