Tachtig projecten uitgevoerd door dc Saramacca

Tachtig projecten zijn al uitgevoerd door districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca. In gesprek met Dagblad Suriname geeft hij te kennen, zich vooral in te zetten voor het leefbaar maken van het district waar hij is opgegroeid. Op 25 oktober werd hij geïnstalleerd tot dc.
De projecten zijn voor een deel van infrastructurele aard, zoals onderhoud van wegen, de waterhuishouding en aanleg van aanmeersteigers te Loksi Bong en Tottiekamp. Zo is ook een doorgangshuis neergezet te Boskamp, dat vooral van nut is voor personen woonachtig in de Inheemse dorpen Kalebaskreek, Donderskamp en Loksi Bong. Deze burgers moesten in het verleden tal van ontberingen doorstaan om Paramaribo te bereiken. Via de boot kwamen zij in de vroege ochtend aan te Boskamp, waarna zij per bus moesten vertrekken. Het komt veelvuldig voor dat zij moeten overnachten.
Dc Ramdhani heeft onder meer een waterkerende dam en diverse projecten in het vissersdorp Boskamp in petto. Hier wordt een speeltuin voor de kinderen opgezet naast aanpak van de infrastructuur. De ontwatering van de Inheems dorpen Maho en Colombia en het ressort Kampong Baroe staat ook hoog op agenda.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!