Acht dorpen naar finaleronde Marron Copa

De voorronde van de 3de editie van de Marron Copa werd afgelopen zondag afgewerkt in het Robinhoodstadion. Volgens organisator Jozef Joekoe van NJ Promotion verliep de dag heel sportief. Er werd gespeeld van 11.00 uur ’s morgens tot 22.00 uur ’s avonds. Het publiek was ook blij met de ruimere locatie waar dit toernooi afgewerkt werd. Wegens omstandigheden konden de dorpen als Santigron, Moengotapoe en Klaaskreek niet afreizen naar Paramaribo om mee te doen. Deze dorpen hebben reglementair verloren. De finale wordt op 2 september gespeeld.
De eerste wedstrijd ging tussen Kajapati en Jawsa. De jongens van Kaja wonnen met 3-0. Semikampioen Botopasie won met 1-0 van Totti Kampoe, Goejaba won reglementair van Santigron die niet kwam opdagen. Abenaston versloeg Nieuw Koffiekamp met 1-0, Wanhatti verloor met dezelfde cijfers van Fotoe na kaba. Jaw Jaw versloeg Nieuw Aurora na het nemen van penalty’s, de wedstrijd eindigde 1-1 gelijk. Langa Oekoe won ook met penalty’s, nadat deze wedstrijd ook 1-1 eindigde. Titelverdediger Drietabiki won met 2-0 van Mora Kondre. De ploegen die overgaan naar de finaleronde zijn Kajapati, Botopasie, Goejaba, Abenaston, Fotoe na kaba, Jaw Jaw, Langa Oekoe en Drietabiki.
Er waren ook twee vriendschappelijke wedstrijden. De  ministeriewedstrijd RO – Sozavo werd gewonnen door de jongens van Sozavo met 3-2. De U-17 ploeg van Robinhood won met 2-0 van U-17 Young Rhytm. De wedstrijd Oud Transvaal – Oud Inter Moengotapoe ging niet meer door. Deze wordt op de finaledag gespeeld.

error: Kopiëren mag niet!