Brandweerman riskeert 6 jaar celstraf voor gekwalificeerde doodslag

De 30-jarige brandweerman, Dwight  D., die op eerste kerstdag zijn buurman heeft doodgeschoten, riskeert 6 jaar celstraf. Het Openbaar Ministerie heeft gisteren haar strafvoorstel gepresenteerd. De officier van justitie gaf aan bijzonder veel rekening te hebben gehouden met alle omstandigheden van de persoon van de verdachte en de rapportage van de psycholoog. Dwight had voor SRD 250 een windbuks aangeschaft, zonder te beschikken over de bijbehorende machtiging. Volgens zijn verklaring wist hij toen niet dat die windbuks omgebouwd was tot een “rifle”.  Op 25 december van het vorig jaar had zijn buurman, het latere slachtoffer, vuur aangestoken om een hoop gras te verbranden. De verdachte had zijn buurman tot twee keren toe aangesproken hierover. Dwight had toen een baby van 2 maanden in huis. Volgens de verdachte ging het om vliegvuur. Bij de derde keer werd het Dwight te veel. Hij pakte zijn windbuks om zijn buurman af te schrikken. Hij loste een schot dat per abuis het slachtoffer dodelijk raakte. Dwight gaf de rechter aan dat hij nimmer de bedoeling had om hem te doden. Hij wilde slechts het slachtoffer afschrikken. De openbare aanklager, Astrid Niamat, achtte gekwalificeerde doodslag en het overtreden van de Vuurwapenwet wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een gevangenisstraf van 6 jaar met aftrek. Op de volgende zitting zal de raadsman pleiten voor zijn cliënt. Rechter Sieglien Wijnhard stelde deze zaak uit naar 4 oktober. Dwight blijft aangehouden.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!